Skip navigation MENU

Vrijwilligerswerk in Israël

Christelijke kiboets in Israël

Vacatures

Een droom die werkelijkheid werd

De oprichters van Nes Ammim hadden een droom; na de verschrikkingen van de Holocaust werken aan het herstel van de relatie tussen Joden en Christenen. Ondanks de aanvankelijke tegenslagen, de zware omstandigheden in een onontgonnen gebied en de begrijpelijke scepsis vanuit de Joodse gemeenschap in Israël is die droom uitgekomen. Al meer dan 60 jaar is Nes Ammim een begrip in Israël en hebben grote aantallen vrijwilligers in deze christelijke kibboets de ervaring van hun leven gehad.

Het begon allemaal met een oude afgedankte bus uit Zwitserland op een heuvel in Galilea. Deze bus staat er nog steeds, in het midden van wat is uitgegroeid tot een prachtig dorp en een uniek project als teken van hoop. Meld je ook aan als vrijwilliger!

Nes Ammim Bus

Gevarieerde programma’s voor vrijwilligers

Nes Ammim is dringend op zoek naar vrijwilligers voor onze christelijke kibboets in Israël! Nes Ammim heeft je een ervaring voor het leven te bieden! Je komt niet alleen om te werken, maar ook om een bijdrage te leveren aan ontmoeting en verbinding tussen de verschillende bevolkingsgroepen in het land. Daarnaast zul je zelf ook meer ontdekken en leren over de Israëlische samenleving. Ga je de uitdaging aan?

Jongeren    Volwassenen en senioren

Nes Ammim rozen

 

De rozen van Nes Ammim

De rozenkwekerij van Nes Ammim was tientallen jaren bekend in Israël en heeft de bloementeelt in het land een boost gegeven. Enkele jaren geleden heeft Nes Ammim helaas moeten besluiten om de kassen af te breken; door de terugloop van het aantal vrijwilligers en de veranderingen in de bloemenmarkt was deze activiteit niet meer levensvatbaar.

Word ook vrijwilliger in Israël!

Bekijk hier de vacatures voor vrijwilligers

Werken als vrijwilliger in Israël

Sinds 1963 is het dorp uitgegroeid tot een begrip in Israël en Europa. Vele honderden vrijwilligers hebben kortere of langere tijd in Nes Ammim gewoond en zijn als ambassadeurs teruggekeerd naar hun thuisland. Leren van het Jodendom en dialoog waren een belangrijke doelstelling, maar ook het ontplooien van economische activiteiten om Nes Ammim levensvatbaar te maken en een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de staat Israël. Later is daar de dialoog tussen Joden en Arabieren bijgekomen. Een geweldige plek om een tijdje te verblijven, niet alleen voor jongeren, maar ook voor volwassenen en senioren!

Nes Ammim Israël
Nes Ammim hotel lounge

Een uniek hotel

Op dit moment is het hotel van Nes Ammim de belangrijkste bron van inkomsten. Met 48 kamers en omringd door een prachtige tuin is Nes Ammim een geliefde plek voor gasten uit Israël en Europa, als uitvalsbasis voor het bezoeken van Noord-Israël. De ligging van Nes Ammim is zowel voor de gasten als de vrijwilligers ideaal; 10 minuten rijden naar het strand, naar Akko of Naharya. Ook dagtochten naar het meer van Galilea, de Golan en de Hermon zijn populair.

Vrijwilligerswerk en avontuur

De vrijwilligers werken in het hotel, in de keuken, in de huishouding, de schoonmaakploeg, in de tuinen en bij de technische dienst. Het is vaak hard werken, maar daar staat ook veel tegenover; vrije dagen om het land te verkennen, een boeiend studieprogramma, een enthousiast internationaal team, interessante excursies en avontuurlijke uitstapjes. Ook ideaal als tussenjaar of werkvakantie!

hiking woestijn Israel

Nes Ammim: verbinden, leren en werken