Skip navigation MENU

Tussenjaar buitenland - werken en reizen

Een tussenjaar is een periode tussen twee studies waarin je jezelf kunt ontwikkelen zonder de druk van een studie. Veel jongeren kiezen bijvoorbeeld een tussenjaar als ze gestopt zijn met een studie of om gewoon even iets anders gaan doen. Een tussenjaar in het buitenland is extra aantrekkelijk en avontuurlijk! Wat kun je zoal doen tijdens een tussenjaar?

Tussenjaar mogelijkheden vanaf 18 jaar

Een tussenjaar in het buitenland kan op verschillende manieren ingevuld worden, dat hangt af van je leeftijd, maar ook van je vooropleiding; vmbo, havo, vwo, vmbo, hbo of de universiteit. Deze pagina geeft uitleg over een tussenjaar in de christelijke kibboets Nes Ammim, waar jongeren vanaf 18 jaar welkom zijn, ongeacht de vooropleiding. De meeste projecten in het buitenland nemen geen jongeren van 17 jaar of jonger voor een tussenjaar.

Nes Ammim dialoog jongeren

Christelijk tussenjaar

Christelijke jongeren kiezen vaak heel bewust voor een tussenjaar dat past bij hun achtergrond en persoonlijke wensen. Er zijn verschillende christelijke organisaties die een tussenjaar aanbieden. Soms ligt de nadruk op leren en studeren, soms op werken en ook wel op reizen. Nes Ammim biedt je al deze mogelijkheden in één tussenjaar!

Werken tijdens je tussenjaar in het buitenland

De christelijke kibboets Nes Ammim in Israël biedt jongeren de mogelijkheid om een tussenjaar in het buitenland door te brengen. Je werkt als vrijwilliger in het hotel, bij de technische dienst, in de tuinen of in de huishouding. Daarnaast volg je een boeiend studieprogramma en heb je volop mogelijkheden om te reizen in Israël. Bekijk het fotoalbum.

Vrijwilligerswerk doen tijdens je tussenjaar in het buitenland is een geweldige mogelijkheid om ervaring op te doen en een mooi avontuur te beleven. Reizen, avontuur, werken en leren in de christelijke kibboets Nes Ammim. Volop mogelijkheden voor een tussenjaar met vrijwilligerswerk in een fascinerende omgeving!

Wil je werken in het buitenland tijdens je tussenjaar?
Wil je ons helpen bij het stimuleren van contact tussen de verschillende bevolkingsgroepen in Israël? Kies dan voor een tussenjaar bij Nes Ammim! Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die ons in Israël komen helpen.

Aanmelden    Vraag informatie aan

Verbinden, werken en leren

Nes Ammim is een christelijke gemeenschap in het westen van Galilea in Israël, gesticht in 1963. De oprichters wilden na de Holocaust de relatie tussen christenen en het Joodse volk herstellen, vanuit het uitgangspunt dat de wortels van het christendom in het jodendom liggen.

De tweede doelstelling was het leveren van een praktische bijdrage aan de opbouw en ontwikkeling van de staat Israël. Nes Ammim wil verbinden door dialoog, werken en leren. Het dorp wordt gerund door een internationale, christelijke gemeenschap van vrijwilligers, ondersteund door Europese kerken.

Leren en Dialoog

Het ‘Centre of Learning and Dialogue’ en het ‘Huis van Gebed en Studie’ spelen een belangrijke rol als je een tussenjaar doet in Nes Ammim. Een plaats waar christenen willen leren van het Jodendom, waar dialoog plaatsvindt tussen joden en christenen, maar ook één van de weinige plekken in Israël waar joden en arabieren elkaar echt ontmoeten.

Informatie aanvragen over een tussenjaar in Nes Ammim?