Skip navigation MENU

5 ideeën voor het beste tussenjaar

Christelijk tussenjaar bij Nes Ammim in Israël
Wil je Nes Ammim helpen bij het stimuleren van contact tussen de verschillende bevolkingsgroepen in Israël? Kies dan voor een tussenjaar bij Nes Ammim! Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die ons in Israël komen helpen.

Aanmelden    Vraag informatie aan

1. Werken in het buitenland

Denk jij erover om een tussenjaar in het buitenland te spenderen? Want wat is er nou avontuurlijker dan voor een langere periode naar het buitenland te vertrekken? Je ontmoet nieuwe mensen en hebt samen met hen een geweldige tijd in een nieuw land. Dit noem je ook wel een werkvakantie. Je combineert werken met vakantie, zodat je het land waar je bent kunt ontdekken.

Christelijke werkvakantie

2. Vrijwilligerswerk

Een ander gaaf idee voor een tussenjaar is het doen van vrijwilligerswerk. Want wat is er nou mooier dan iemand te kunnen helpen? Dit doe je met vrijwilligerswerk. Je hebt hier verschillende keuzes in; van het helpen van dieren tot mensen. Dit geeft je niet alleen voldoening en een goed gevoel maar het verrijkt ook je kijk op de wereld. Je legt hiermee een goede basis voor de rest van je leven.

3. Taalcursus volgen

Je kunt je thuis in Nederland aanmelden voor verschillende taalcursussen. Daar kun je kiezen uit een thuisstudie of een studie waarbij je samenkomt met een onderwijzer en andere studenten. Maar een taal leer je het beste in een land zelf. Daar praat je met de mensen, hoor je de taal om je heen en moet je je wel verstaanbaar maken. Dit gaat veel sneller. Daarbij is het een enorm avontuur en leer je ondertussen ook het land, de cultuur en de mensen kennen. Genoeg redenen!

4. Volg een studie

Ben je geïnteresseerd in een ander onderwerp dan waar je tot nu toe voor gestudeerd hebt? Kijk dan eens of je hiervoor een studie of cursus in een tussenjaar kunt volgen. Nu je jong bent is het de kans om te studeren waar je interesse in hebt. Die hoeft niet gelijk nuttig zijn voor je carrière, dit kan je ook puur doen voor je eigen ontwikkeling.

5. Organisatie Nes Ammim

Spreken bovenstaande ideeën jou aan? Al deze punten komen ook samen in Nes Ammim, een christelijke kibboets in Israël. Hier komen jaarlijks verschillende jongeren op af voor een tussenjaar. Je woont en werkt hier waarbij je de verschillende bevolkingsgroepen in Israël met elkaar verbindt. Daarnaast leer je een of meerder talen en kan je een studieprogramma volgen in het ‘Centre of Learning and Dialogue’. Lees meer over een tussenjaar bij Nes Ammim!

Op de hoogte blijven? Facebook_logoVolg Nes Ammim op Facebook