Skip navigation MENU

Vrijwilligerswerk in het buitenland

Vrijwilligerswerk voor volwassenen en senioren

Wilt u vrijwilligerswerk doen in het buitenland voor het goede doel? Kom dan naar de christelijke kibboets Nes Ammim in Israël! Help ons bij het stimuleren van contact tussen de verschillende bevolkingsgroepen in Israël. Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die ons in Israël komen helpen.

Vacatures

Word vrijwilliger bij Nes Ammim

Lijkt het u leuk om als volwassene een aantal weken vrijwilligerswerk in het buitenland te doen? De christelijke kibboets Nes Ammim in Israël heeft een speciaal programma voor volwassenen. U woont en werkt op een prachtige plek in Israël, samen met jongeren uit verschillende landen. Hieronder vindt u meer informatie over Nes Ammim en het soort werk.

Een groep volwassenen en senioren komt ieder jaar een aantal weken of maanden terug in Nes Ammim, sommigen zelfs een paar keer per jaar. In de maanden juni – september is het druk in het hotel van Nes Ammim en is er altijd behoefte aan extra hulp; in deze maanden is er dan ook een speciaal aanbod voor volwassenen die als vrijwilliger komen helpen.

hiking woestijn Israel

Beleef Israël eens anders

Een vakantie in Israël is prachtig, maar lijkt het u niet geweldig om het land eens een tijdje op eeen hele andere manier te beleven? Wonen en werken in een inspirerende christelijke gemeenschap met een bijzondere doelstelling. Jongeren en ouderen ontmoeten uit verschillende landen. Tijdens uw vrije dagen genieten van uitstapjes in dit unieke land.

 

Word vrijwilliger bij Nes Ammim in Israël

Neem contact op voor meer informatie

Een droom kwam uit

De oprichters van Nes Ammim wilden na de Holocaust en de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog werken aan het herstel van de verhouding tussen Joden en Christenen. Ze kregen in het begin te maken met tegenslagen en moeilijke omstandigheden in een onontgonnen gebied. Ook de begrijpelijke scepsis vanuit de Joodse gemeenschap in Israël speelde een rol. Maar toch is die droom uitgekomen en geniet Nes Ammim brede steun, zowel vanuit de Joodse als de Arabische gemeenschap!

Het begon allemaal met een oude afgedankte bus uit Zwitserland op een heuvel in Galilea. Deze bus staat er nog steeds, in het midden van wat is uitgegroeid tot een prachtig dorp en een uniek project als teken van hoop.

Nes Ammim Bus
Nes Ammim rozen

 

De rozen van Nes Ammim

Zeker voor mensen van 50+ is Nes Ammim bekende geworden door de rozenkwekerij. De uit Nederland overgebrachte kassen met rozen waren tientallen jaren een begrip in Israël en heeft de bloementeelt in het land een boost gegeven. Helaas heeft Nes Ammim moeten besluiten om de kassen af te breken; door de terugloop van het aantal vrijwilligers was deze activiteit niet meer levensvatbaar.

Ook volwassenen werken als vrijwilliger in Israël

Na 1963 is Nes Ammim een begrip geworden in Israël en Europa. Vele honderden vrijwilligers hebben kortere of langere tijd in Nes Ammim gewoond en zijn daarna als ambassadeurs teruggekeerd naar hun thuisland. Leren van het Jodendom en dialoog waren een belangrijke doelstelling, maar ook het ontplooien van economische activiteiten om Nes Ammim levensvatbaar te maken en een bijdrage te leveren aan de ontwikeling van de staat Israël.

Nes Ammim Israël
Nes Ammim hotel lounge

Het Nes Ammim hotel

Het hotel van Nes Ammim vormt op dit moment de belangrijkste bron van inkomsten. Met 48 kamers en omringd door een prachtige tuin is Nes Ammim een populaire bestemming voor gasten uit Israël en Europa. Door de ligging is Nes Ammim ideaal als uitvalsbasis voor het bezoeken van Noord-Israël, niet alleen voor de gasten van het hotel, maar ook voor de vrijwilligers; 10 minuten rijden naar het strand, naar Akko of Naharya. Ook dagtochten naar het meer van Galilea, de Golan en de Hermon zijn populair.

Voor volwassenen en senioren die als vrijwilliger in Nes Ammim komen werken is er bijna geen leukere plek te bedenken in Israël!

Het ideale vrijwilligerswerk voor volwassenen

De vrijwilligers werken in het hotel, in de keuken, in de huishouding, de schoonmaakploeg, in de tuinen en bij de technische dienst. Het is best hard werken, maar daar staat ook veel tegenover; een korte werkweek van 35 uur, vrije dagen om het land te verkennen, een boeiend studieprogramma, een enthousiast internationaal team, interessante excursies en avontuurlijke uitstapjes!

hiking woestijn Israel

Nes Ammim: verbinden, leren en werken