Skip navigation MENU

Christelijke werkvakantie in Israël

Wil je een avontuurlijke reis maken naar een ver land?
Wil je ons helpen bij het stimuleren van contact tussen de verschillende bevolkingsgroepen in Israël? Kies dan voor een werkvakantie bij Nes Ammim! Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die ons in Israël komen helpen.

Aanmelden    Vraag informatie aan

Christelijke werkvakantie

Tijdens een christelijke werkvakantie bij een goed doel maak je een avontuurlijke reis én help je mee bij de ontwikkeling van de regio. Een beter gevoel is er eigenlijk niet. Je doet iets goeds en je bent in het buitenland. Na zo’n werkvakantie in het buitenland is je blik op de wereld verruimt.

Nes Ammim is de perfecte plek voor een werkvakantie als je niet kan wachten om te wonen, werken én leren in het bijzondere Israël.

Christelijke werkvakantie in Israël
Christelijke werkvakantie

Werkvakantie bij Nes Ammim

Nes Ammim is een christelijke kibboets in Galilea in Israël. De missie van Nes Ammim is het bevorderen van de dialoog tussen Joden, Arabieren en christenen.

Er wonen en werken ongeveer 30 tot 40 vrijwilligers in Nes Ammim. Sommige vrijwilligers blijven meer dan een jaar, anderen enkele maanden. Veel vrijwilligers komen uit Nederland en Duitsland maar alle nationaliteiten zijn welkom. Deze vrijwilligers vormen een community die samen zoeken naar wat hen bindt. De vriendschappen die hier ontstaan zijn bijzonder waardevol.

Werkzaamheden

De werkzaamheden bij Nes Ammim bestaan uit het helpen in het hotel. Dat kan in het restaurant zijn, de keuken, de receptie of in de housekeeping. Daarnaast moeten de gebouwen en de tuin onderhouden worden.

Samen met jou kijken wij welke werkzaamheden tijdens je werkvakantie vervuld moeten worden die bij je passen.

Nes Ammim dialoog jongeren

Studieprogramma

Als vrijwilliger bij Nes Ammim neem je deel aan een uniek studieprogramma. Die verzorgt het Centre of Learning and Dialogue. Daar wordt veel tijd en aandacht aan besteedt.

Het studieprogramma bestaat uit studietrips door Israël en de mogelijkheid tot het leren van Hebreeuws of Arabisch. Daarnaast kun je je aansluiten bij ontmoetingen tussen personen met verschillende religies en culturen.

Locatie in Israël

Nes Ammim ligt zelf op een rustige plek op het platteland van Israël. Dichtbij vind je echter genoeg leuke uitstapjes, zoals een van de mooiste stranden op een kwartiertje fietsen. Nes Ammim heeft drie auto’s klaarstaan die vrijwilligers mogen gebruiken. Daarnaast is de verbinding met de bus en trein erg goed. Vanaf Nes Ammim maak je onder andere een prachtige treinreis naar Tel Aviv.

Nes Ammim ligt in het noorden van Israël, in Galilea. Galilea is de tuin van Israël, je vindt hier wijngaarden, de Jordaan, bossen en de hoogste berg van Israël. Naast de prachtige natuur staat Galilea ook bekend om haar culturele en historische bezienswaardigheden; zoals eeuwenoude forten, synagogen en steden.

Nes Ammim in Israël

Vrije tijd

Tijdens een werkvakantie bij Nes Ammim ben je niet alleen aan het werk. Je hebt hier veel vrijheid en genoeg mogelijkheden om het land en de cultuur te ontdekken. In de community zelf worden ook verschillende activiteiten georganiseerd, zoals bar-avonden waar je naast de vrijwilligers ook de locals ontmoet.

Vraag informatie aan over een werkvakantie in Israël!